welkom massagevormen zhinengqigong nieuws tarieven contact links
 
 
 
 

                                                                                             

Zhineng Qigong - Meditatie in beweging

Een sierlijke, eenvoudig aan te leren Chinese  bewegingsvorm.

Ontspanning en rust voor geest en lichaam.

Zhineng Qigong is een vorm van meditatie in beweging. Zhineng Qigong is heel prettig om te doen; de rustige, vloeiende bewegingen maken het lichaam sterk en soepel, kalmeren de emoties en maken het hoofd leeg. Zhineng versterkt het immuunsysteem en heeft een preventieve werking tegen ziekten en verbetert de gezondheid. Door de rust en ontspanning die ervaren wordt kan men beter met stress omgaan. Dankzij de eenvoudige methode kan Zhineng Qigong door mensen van alle leeftijden beoefend worden.

Zhineng Qigong is 30 jaar geleden ontwikkeld door dokter Pang Ming. Hij is een westers geschoold arts en opgeleid in de Chinese traditionele geneeswijzen. Door de fantastische resultaten is Zhineng Qigong door de Chinese overheid erkend als de best helende vorm van 11 verschillende soorten medische Qigong.

 

Vorige workshops

 WORKSHOP Zhineng Qigong:

4 februari te Steenwijk '12, 9.30-16.30 uur/ 85,- incl koffie, thee en soep

Zaterdag 4 februari 2012 geven Linda de Rijke en Sjoukje Postma een dagworkshop Zhineng Qigong Zhineng is een sierlijke, eenvoudig aan te leren Chinese bewegingsvorm. Het geeft ontspanning; maakt je lichaam soepeler en brengt de geest tot rust. Het is een bewegingsvorm die goed aan te leren is voor iedereen.

Linda en Sjoukje hebben alle twee een paar jaar geleden de opleiding docent Zhineng Qigong gevolgd aan de Qing Bai Academie (Amersfoort) en geven sindsdien les in Zhineng Qigong. Linda geeft een doorlopende cursus in muziekcaf Witte Paarden, voor beginners en gevorderden. Sjoukje geeft workshops en lezingen Zhineng Qigong en daarnaast nog individueel les voor mensen die te kampen hebben met veel stress en/of burnoutklachten. Samen geven ze met veel plezier dagworkshops Zhineng Qigong.

De workshop die zaterdag 4 februari wordt gegeven is een uitgebreide kennismaking met Zhineng Qigong. Je leert oefeningen die je thuis ook kunt doen al of niet met behulp van een cd. 

Een van de oefeningen die je leert is de Lift Chi up Pour Chi down. Dit is de belangrijkste oefening in Zhineng Qigong. De bewegingen van de oefening zijn zacht, langzaam en eenvoudig en duren 15 tot 20 minuten. De bedoeling is zo min mogelijk spierkracht te gebruiken en zo ontspannen mogelijk te bewegen. De herhaling van de langzame bewegingen hebben een kalmerend effect op geest en lichaam. De bewegingen zijn niet moeilijk om aan te leren maar wel effectief. Daarnaast zijn er de wat actievere (warming up) oefeningen voor een goede circulatie van de bloedsomloop en het soepel maken van spieren en gewrichten.

De workshop wordt gegeven in de mooie ruimte van Sigrid Hart Creaties op het nieuwe park Eeserwold nummer 16 te Steenwijk. Een fijn en gezond begin van dit nog nieuwe jaar.

 

Individueel les in Zhineng Qigong                                                                               Ook mogelijk voor twee personen  

Individueel les is geschikt voor mensen die, om wat voor reden dan ook, geen cursus kunnen     of willen volgen. Het is een fijne manier om Zhineng te leren met volop  aandacht voor hoe        te bewegen passend bij de individuele mogelijkheden en voorkeuren. Er zijn staande en zittende oefeningen. Deze kunnen gemakkelijk met het dagelijks leven worden verenigd en zijn thuis uitvoerbaar. Er worden handouts meegegeven van de oefeningen. Het is eventueel mogelijk      om een cd of dvd te kopen voor extra ondersteuning om de oefeningen thuis te doen.

Voor mensen die veel last hebben van stress of burnout klachten, maar (weer) graag iets     willen doen met het lichaam, is dit ook een prettige manier om op een relatief simpele manier ontspanning en meer rust te ervaren. Daarnaast versterkt Zhineng Qigong de botten,      spieren en pezen.                                                                                                    

Voor meer informatie neem gerust even contact met me op, telefonisch (0521-523288 of         per email: info@sentuh.nl)

Welkom.

Prijzen van Zhineng Qigong lessen individueel:

 

3 x1 uur les -  inclusief handouts, exclusief eventuele cds/dvds

 

1 persoon   -  20,- per les  = totaal  60,- p.p.           2 personen -   15,- per les  = totaal  45,- p.p.

 

1 losse les -1uur/15min

inclusief handouts, exclusief cds/dvds

 

 

1 persoon    -  25,- p.p.

2 personen  -  20,- p.p.

 

Binnenkort:        

www.zhinengworks.nl mijn nieuwe website over Zhineng Qigong.

Kijk ook op www.scheepsarrangementen.nl voor Zhineng op het wad.