welkom massagevormen zhinengqigong nieuws tarieven contact links
 
Ayurveda
 
>massagevormen

Massage

Een massage is een fijne manier om lichaam en geest helemaal te ontspannen. Massage vermindert stress, de oorzaak van erg veel fysieke en psychische klachten. Door massage wordt de huid, de bloedsomloop en het lymfestelsel gestimuleerd. De bloedcirculatie krijgt hierdoor een oppepper, het bevordert de celvernieuwing en zorgt ervoor dat afvalstoffen verwijderd worden. Gespannen spieren ontspannen, stijve gewrichten worden losser, zenuwen komen tot rust en er ontstaat een algeheel gevoel van verlichting en ontspanning.
  
Massage activeert ook het immuunstelsel en vergroot de weerbaarheid tegen ziekte. Naast ontspanning kan massage ook een opwekkend en stimulerend effect hebben, bijv. bij vermoeidheid. Daarnaast brengt massage je (weer) in contact met je eigen lichaamsbewustzijn.
  
  
Een opmerking die ik vaak heb gehoord van mensen die een aantal keren een massage hebben ondergaan is ‘dat ze zich meer bewust worden van hun lichaam’. Hierdoor zijn ze beter in staat adequaat te reageren op signalen van hun lichaam, bijv. om het iets rustiger aan te doen.
  
Massage is er in veel soorten en maten: stevig, zacht, kort, lang. Op een mat op, de grond, op een tafel, op een stoel (of rolstoel), op een bed: alles is mogelijk. In principe is massage voor iedereen toegankelijk en….je hoeft niets te mankeren om je eens te laten masseren. Het geeft een goed gevoel en je komt even los van de dagelijkse beslommeringen.