welkom massagevormen zhinengqigong nieuws tarieven contact links
 
 
>massagevormen > Indiase champissage

Indiase champissage

De fijnste massage op de stoel!

Indiase champissage (champi betekent hoofdmassage)….. oftewel de Indiase hoofd,nek,schoudermassage is gebaseerd op het oude Indiase genezingssysteem de Ayurveda. Van oorsprong is het al eeuwen oud en in India is deze massage onderdeel van het dagelijks leven.
 
De massage omvat technieken van stevige druk afgewisseld met zachte ‘strijkingen’ op de schouders, nek, armen, hoofd en gezicht. Degene die gemasseerd wordt zit op een ‘gewone’ stoel, gekleed in een T-shirt of hemdje. De massage duurt ongeveer 25 minuten.
 
Hoofd, nek en schouders zijn belangrijke energiecentra in ons lichaam. Door bijv. stress of een verkeerde houding hoopt spanning zich op. Dit kan leiden tot vastzittende schouders, stijve nek, hoofdpijn, vermoeide ogen en zelfs tot haaruitval.
 
Door de intensieve behandeling vanaf het schoudergebied richting het hoofd en het gezicht kan dit deel van het lichaam zich weer ontspannen. Dit werkt door in het hele lichaam met een gevoel van verlichting. Tegelijk kalmeert deze massage de geest en geeft meer helderheid in het denken.
 
“Melt away stress with Indian Head Massage”
 
Deze massage is een aanraak-therapie die op zichzelf een gevoel van verbondenheid en ontspanning creŽrt voor de mensen die het ondergaan. Met respect aangeraakt worden kan voor iemand al heel heilzaam werken. Het simpele gegeven om te zitten, zoveel mogelijk in stilte, met iemands helende handen op je hoofd kan stress al doen wegsmelten. Aangeraakt worden door middel van Indiase champissage brengt je (weer) in contact met de natuurlijke rust in jezelf.
 
Indian champissage is heel geschikt voor mensen die:
 
- zich erg gespannen voelen
- last hebben van slapeloosheid
- zich niet (meer) goed kunnen concentreren
- vaak hoofdpijn hebben
- last hebben van schouder- en nekklachten
- erg druk zijn en geen tijd hebben voor een lange massage-sessie
- zomaar een fijne ontspannende massage willen ondergaan
 
‘If we all had half an hour of this a week, I am convinced, life would be sunnier.’ Daily Mail