welkom massagevormen zhinengqigong nieuws tarieven contact links
 
 
>massagevormen > Bowentechniek

Bowentechniek

De Bowen Techniek® is een krachtige, zeer doeltreffende behandelingsvorm, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Met de duim en wijsvingers wordt er met lichte druk een korte rolbeweging over het vlies dat over de spieren ligt (het fasciale weefsel) gemaakt. Dit gebeurt op verschillende spieren en op specifieke plekken. Het fasciale systeem in het lichaam wordt als verbindingselement met de rest van het lichaam gebruikt, waardoor er direct een hele diepe werking ontstaat.
Kenmerkend daarbij is dat na een paar van deze bewegingen een pauze van enkele minuten volgt om de prikkel te laten inwerken. Vervolgens worden er weer een aantal rolbewegingen gemaakt. Als gevolg van deze prikkels vindt er een herinnering plaats in het lichaam, zodat het zelf in actie komt om tot herstel over te gaan. Met andere woorden: de Bowen Techniek® spreekt het zelfherstellende vermogen aan, zodat lichaam en geest van binnenuit meer in balans komen.

Subtiel en krachtig
Het subtiele karakter van de Bowen Techniek® roept nogal eens vraagtekens op. De krachtige werking staat in groot contrast met de zachte behandelwijze. Dit is vaak moeilijk te bevatten en zelfs ervaren behandelaars zijn nog geregeld verbaasd over het effect ervan. De positieve reacties van cliėnten / patiėnten spreken voor zich.
 
Toepassingsgebieden
Bowen helpt en verlicht onder andere bij: rug- en nekpijn, knieproblemen, RSI, sportblessures, botbreuken, PMS, frozen shoulder, tenniselleboog, stress, ademhalingsproblemen, verzwikkingen. Ook heel doelmatig bij chronische aandoeningen zoals: chronische vermoeidheid, hooikoorts, arthritis, hoge bloeddruk, hoofdpijn, migraine, arthrose, astmatische condities, fibromyalgie.

 Let op , geen combinaties!
  • Het gebruik van reguliere medicijnen kan tijdens de behandelperiode altijd voortgezet worden.
  • De Bowen Techniek® kan goed gecombineerd worden met oefeningen die geadviseerd worden door reguliere behandelaars, met homeopathie, (Bach-)remedies en orthomoleculaire geneeskunde.
  • Het is belangrijk te weten, dat de Bowen Techniek® zich gedurende de behandelperiode niet laat combineren met acupunctuur, reiki, sport- of voetreflex massage en andere direct op het lichaam werkende therapieėn
  • De Bowen Techniek® is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of behandeling. In geval van twijfel raadpleeg de behandelend arts.
Deze tekst voor een groot deel overgenomen van http://www.bowned.nl/